18/2/09

Βιογραφικό

Ο Στέλιος Πασαλούκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Υαλογραφία (Βιτρώ) και Ψηφιδογραφία στη Σιβιτανίδειο Σχολή με δασκάλους τον κ. Αντζουλάτο και την κ. Γ. Κανελοπούλου. Αργότερα στη Σχολή Γραφικών Τεχνών (ΤΕΙ Αθηνών) μαθαίνει Ιστορία της Τέχνης από τον ιστορικό και κριτικό τέχνης κ. Κ. Δεληγιάννη ενώ παράλληλα σχέδιο και χρώμα από τους κ. Κ. Τσιούρη και την κ. Αν. Μπενάκη. Εργάζεται την τέχνη των βιτρώ μαζί με την κ. Δ. Αλεξιάδου και γνωρίζει το έργο της κ. Γ. Ιακωβίδου. Συμπληρώνει τις γνώσεις του προσεγγίζοντας την τεχνοτροπία του γκριζάιγ, αφομοιώνοντας καινούργιες τεχνικές τόσο στο χώρο των βιτρώ όσο και της ζωγραφικής.

Από το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Υαλογράφος – Ζωγράφος αναλαμβάνοντας εργασίες σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους. Διατηρεί το ατελιέ του στην Αγ. Βαρβάρα.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε τρεις ατομικές εκθέσεις (Μυτιλήνη, Μόλυβος, Πειραιάς) και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις (Χίος, Θεσσαλονίκη, Ύδρα, Αθήνα, Καλλιθέα, Πειραιάς, Αεροδρόμιο, Briollay – Γαλλία, κ.α.) με οργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου, της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης, του ομίλου Unesco, του Art Πρίσμα, της Φλωράκη Art Gallery, του γαλλικού συλλόγου στην Αθήνα Athènes Accueil, του γαλλικού συλλόγου Bonne Humeur αντίστοιχα.

Συνεργάζεται με τον κ. Στ. Ψωμαδέλλη για τα σκηνικά της όπερας «Rigoletto» στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία του κ. Καρύδη (1995), ενώ με την κ. S. Carlier για τα σκηνικά της κωμωδίας «Το Υπερπέραν Είναι Εδώ» στο Σπίτι Τέχνης Λόλης σε σκηνοθεσία του κ. Λ. Τσίπη (2006).

Εργάζεται ως εκπαιδευτής στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου στα μαθήματα ελευθέρου σχεδίου και πρακτικής χρώματος για το τμήμα Τεχνικών Διακόσμησης (Καλλιθέα 1998), ως εκπαιδευτής για τη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία της τέχνης των βιτρώ στη σχολή «Εργοδιδασκαλείον» (Χαλάνδρι 2004 - 2005), ως εκπαιδευτής με την παραπάνω ιδιότητα στο τμήμα Βιτρώ του δήμου Αγ. Βαρβάρας (2004 – σήμερα).

Έργα του υπάρχουν σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία.